Mod de Intretinere

Produsele achizitionate prin www.pantofiitari.ro se supun conditiilor de garantie pentru conformitate prevazute de legea 34/2014 Republicata si OG 21/1992 Republicata.

In cazul lipsei conformitatii, cumparatorul are dreptul de a solicita in primul rand repararea produsului sau are dreptul de a solicita inlocuirea produsului, in fiecare caz fara plata, cu exceptia situatiei in care masura este imposibila sau disproportionata.

Pentru acordarea garantiei este necesara respectarea instructiunilor de intretinere si folosire prezentate mai jos.

Se exclude de la Garantie deteriorarile de genul zgarieturilor, petelor sau rupturilor etc., ce au fost produse de catre client/utilizator ca urmare a utilizarii/intretinerii necorespunzatoare, nu sunt acoperite de garantie.

Interventii neautorizate asupra produsului, nerespectarea instructiunilor de intretinere precum si utilizarea acestuia in alte conditii decat cele pentru care a fost conceput, conduc la anularea garantiei.


După fiecare purtare, încălţămintea se curăţă şi se pune pe şanuri potrivite ca mărime şi formă. Încălţămintea trebuie curăţată şi uscată înainte de aplicarea oricărui luciu pentru încălţăminte, creme, preparate contra petelor, etc. Când folosiţi aceste produse de întreţinere, citiţi cu atenţie instrucţiunile producătorului acestora.

A. Curăţarea încălţămintei:
- încălţămintea cu feţe de piele netedă sau presată se curăţă de praf cu o cârpă moale sau cu o perie, iar petele de grăsime sau alte impurităţi se îndepărtează cu o cârpă înmuiată într-o soluţie apoasă de detergent.
- pentru buna întreţinere a pielii, după câteva purtări se aplică, cu ajutorul unei perii moi sau cu o cârpă, strat de cremă pentru încălţăminte, după care se lustruieşte cu o cârpă moale sau cu o perie.
- încălţămintea cu feţe din piele întoarsă, piele de antilopă sau năbuc, se perie cu o perie specială, potrivită fiecărui tip de piele. Nu folosiţi apă, pentru că faţa materialului s-ar putea păta. Petele de ulei sau de grăsime se îndepărtează folosind soluţie contra petelor, specială pentru pielea întoarsă, pielea de antilopă sau năbuc.
- încălţămintea cu feţe de lac, piele metalizată, lăcuită se curăţă de praf cu o cârpă moale.

Trebuie ferită de contactul direct cu solvenţii organici (alcool, acetonă, etc.)
- încălţămintea cu feţe textile se recomandă a fi purtată pe timp uscat. După fiecare purtare, încălţămintea se curăţă de praf cu perie de haine uscată. Nu se introduce în maşina de spălat rufe. Nu folosiţi înălbitor. Petele pot fi îndepărtate folosind soluţie contra petelor, specială pentru materiale textile, respectând instrucţiunile de utilizare recomandate de producătorii acestora.
- încălţămintea cu feţe din înlocuitor se curăţă după fiecare purtare cu o cârpă umedă.

Petele de grăsime se vor curăţa cu o soluţie apoasă de detergent (2%). Nu se va folosi cremă pentru lustru.

B. Încălţămintea se usucă natural, la temperatura camerei.
- folosiţi suporturi pentru încălţăminte sau umpleţi încălţămintea cu hârtie curată, pentru a i se menţine forma. Nu uscaţi la ventilator, calorifer, uscător de păr sau alte surse de căldură.
- la toate categoriile de mai sus se interzice spălarea cu apă a încălţămintei sau spălarea în maşina de spălat şi nu se folosesc înălbitori.

C. Încălţămintea nu se va depozita lângă sursă de căldură sau în mediu umed şi se va feri de acţiunea produselor petroliere şi a solvenţilor organici.

D. Pentru mărirea duratei de folosirea se recomandă purtarea alternativă a 2-3 perechi de încălţăminte într-o perioadă de timp.

E. Produsele de lux necesită o utilizare/întreţinere atentă.

F. Se va evita contactul încălţămintei cu solvenţi organici (benzină, alcool, acetonă, etc.)

G. Numai produsele marcate cu waterproof (impermeabil) sunt impermeabile. Articolele din piele naturală, piele întoarsă, năbuc, antilopă sau marcate cu water resistant (rezistente la apă) lasă apă sa pătrundă mai greu, dar nu sunt impermeabile.

H. Încălţăminte cu feţe textile sau din piele naturală şi piele nefinisată (piele întoarsă, năbuc, etc.), cu feţe prezentând cusături decorative sau perforaţii, precum şi încălţămintea cu tălpi din piele cusută se recomandă a fi purtată doar pe timp uscat, deoarece există riscul pătrunderii apei în interior!

I. Deoarece căptuşelile naturale nu au fost tratate chimic pentru fixarea pigmentului, există riscul migrării culorii. Se recomandă utilizarea ciorapilor asortaţi sau de culoare închisă.

J. Tălpile nu au calităţi antiderapante, existând pericolul alunecării, mai ales în sezonul umed sau rece.

-in cazul pantofilor cu talpa imbracata in piele, recomandam aplicarea de insertii pe talpa la pantofar, in special daca sunt folositi pe drumuri, trotuare cu imperfectiuni sau umede. Talpa de piele confera confort si un aspect placut piciorului, dar este foarte sensibila si se poate deteriora usor la apa,alei cu imperfectiuni sau alte substante care i ar putea determina deteriorarea

K. Comerciantul nu poate fi făcut răspunzător pentru incidentele provenite din respectarea instrucţiunilor menţionate mai sus sau pentru disconfortul provenit din purtarea încălţămintei de mărime nepotrivită sau model/calapod nepotrivit.

L. Orice defect cauzat de conducerea autoturismului nu este considerat defect de fabricaţie.

M. Sarea si alte tratamente chimice utilizate iarna pentru dezghetarea strazilor au o influenta negativa asupra pantofilor. Elementelor lor negative ataca materialul incaltamintei si lasa pete de culoare. Incercati sa limitati expunerea la aceste elemente chimice. Intotdeauna stergeti excesul de apa sau zapada de pe pantofi. Folositi regulat creme protectoare. Tratamentele corecte ale pantofilor lungeste durabilitatea lor. Incaltamintea deteriorata de substante chimice nu acopera garantia.

Cu Stima